PAST PROJECT

ONE

THIS WAS A VERY LARGE OPEN PLAN COACH HOUSE CONVERSION.

The space needed to be multifunctional and zoned to provide dining, formal and informal living spaces for a family of eight. The challenge was also to design a lighting plan that would suit different moods within each of the zones.

 

Working closely with the clients and their Architect, I was able to successfully interpret the brief and create a beautiful scheme that delighted the clients within the budget set.

PAST PROJECT

TWO

PAST PROJECT

TWO

A LARGE DETATCHED PROPERTY THAT THE FAMILY WERE RAPIDLY GROWING OUT OF.

​I was asked to design a new kitchen and utility room layout which would also incorporate a new extension. The clients required more storage in the hall and help to re think the lounge, which they did not feel worked.

 

As well as adding an extension to the kitchen, I felt that the lounge would also benefit from a small extension. By moving the doorway to the master bedroom I was also able to design a room scheme and layout that thrilled the clients as this was not something they had previously considered.

 

The bedroom layout had always been problematic and by making this small alteration it now works perfectly.

PAST PROJECT

THREE

A DRAWING ROOM THE OWNER CONSIDERED TO BE DATED AND LACKING NATURAL LIGHT.

I was asked to give inspiration to the clients who were more than happy to complete the project themselves but felt they needed a starting point.

 

After an initial meeting I was able to collect samples of suggested wall, floor and upholstery materials that I felt would create the look and feel that they were looking to achieve. We also discussed ideas to maximise the natural light that the room benefitted from as well as a lighting scheme for the evening.

 

Furniture layout was also an issue and I gave suggestions that the client had not considered.

PAST PROJECT

FOUR

THIS HOUSE NEEDED A COMPLETE RETHINK!

It had been extended and added to many times over the years and had an unconventional layout with dark rooms and dead spaces. The property benefitted from stunning views and I felt that it was imperative that the principle rooms take advantage of them.

 

It was decided that the dark kitchen be moved to the opposite side of the house and a large orangery was added with bi-fold doors opening onto the terrace. A badly designed utility room extension was demolished and a new one built off of the new kitchen. A second extension was also built incorporating a media room and study.

 

The old kitchen became a hall with a spiral cellar and upstairs two new bedrooms were added. It was also decided that a balcony would be a lovely addition to the master bedroom along with a new dressing room and en-suite.

 

I presented the clients Architect with my suggested floor plan which he described as ‘ingenious’ and worked closely with him to produce a set of working drawings that the clients builders could work from.

 

I continued to remain active throughout the project designing the kitchen, bathrooms, lighting and the final room schemes.